Share

Välkommen till Martelas Visionaries of work-sida! Här delar olika visionärer med sig av sina idéer för utveckling av arbetskulturen.

Genom aktuella ämnen diskuteras arbetsutvecklingen nu och i framtiden. De som delar med sig av sina synpunkter är chefer för vilka arbetsmiljön är ett verktyg för implementering av strategi samt experter på arbetsplatsutveckling som designar flexibla, användarorienterade arbetsmiljöer. De bästa arbetsmiljöerna förbättrar medarbetarupplevelsen, effektiviteten och innovationsförmågan samt sänker kostnaderna.

Optimerade arbetsmiljöer anpassar sig efter behoven

Arbetssätt och arbetskultur förändras nu snabbare än någonsin. Arbetsmiljön har blivit ett allt viktigare dynamiskt ledarskapsverktyg: genom arbetsmiljön kan man leda organisationen i den önskade förändringsriktningen. Livscykelmodellen är motsatsen till ett engångsprojekt – den hjälper till att bredda perspektivet så att fokus inte endast ligger på planeringsstadiet utan på en kontinuerlig utveckling av arbetsplatsen.

Inspirerande lässtunder!

Läs vårt nya white paper: Guide för hur du hanterar en arbetsplatsförändring

I detta white paper berättar vi om vad Martelas Insights-databank avslöjar om kontorsarbetares vardag och arbetsplatsernas förändringsbehov i Norden. Det finns även ett kundcase som beskriver hur ett förändringsprojekt genomfördes på ett SMF-företag och vad var de viktigaste lärdomarna från projektet. Dessutom hittar du fem praktiska tips för att lyckas med en arbetsplatsförändring.

Bekanta dig med våra senaste bloggartiklar

Våra bloggare är Kati Tammilehto, COO PwC Finland, Eeva Terävä, Head of Workplace Development, Martela och Mikko Mäkelä, VP Innovation to market, Martela.

Hur syns förändringen i arbetssättet i arbetslokalerna?

Arbetsplatserna har inte helt lyckats med att förnya sig i takt med att arbetet förändrats. Enligt Työtehoseura tar avbrotten i genomsnitt 20–30 procent av en kunskapsarbetares..
Läs mer »

Arbetsplatsen är död, länge leve arbetsplatsen!

I början av 2000-talet skrev jag min kandidatavhandling om distansarbete. Tillsammans med min medarbetare läste vi Pekka Himanens framtidsvisioner och materialet hämtade vi förstås från Nokia..
Läs mer »

Hur kan man överföra lugnet från ett eget arbetsrum till ett kontorslandskap?

På många arbetsplatser har det skett en stor förflyttning från arbetsrum till öppna kontorslandskap. Förändringen har en stor påverkan på personalen, vilket också framgår i vårt material Martela..
Läs mer »

Utveckling av kontorslokaler är en kontinuerlig process

Beslut gällande arbetsmiljön ska göras med utgångspunkt i verksamheten. När lokalerna förändras i enlighet med verksamhetens föränderliga behov, så sker...
Läs mer »

Medarbetarnas välbefinnande är bara halva lösningen

Traditionellt sett tänker man på arbetsplatsen som en plats där man arbetar, men medarbetarnas trivsel och välbefinnande blir allt viktigare värden...
Läs mer »

Förändringsledning på olika våglängder

Diskussionen om aktivitetsbaserade kontor går het just nu. I mitt arbete som konsult inom arbetsmiljöförändring påträffar jag ständigt baksidan till hypen, det vill säga rädslan att man mitt..
Läs mer »

Läs Framtidens arbetsmiljö-white paper.

I detta white paper behandlas bland annat den optimala arbetsmiljön, hur data och mätning stöttar utvecklingsarbetet, hur arbetsplatsen kan fungera som ett ledarskapsverktyg och vilka fördelar livscykelmodellen ger företaget.
Ladda ned white paper »

Kontakt

Vill du veta mer om utveckling av arbetsmiljö och -kultur och diskutera med våra experter? Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.