Share

Välkommen till Martelas Visionaries of work-sida! Här delar olika visionärer med sig av sina idéer för utveckling av arbetskulturen.

Genom aktuella ämnen diskuteras arbetsutvecklingen nu och i framtiden. De som delar med sig av sina synpunkter är chefer för vilka arbetsmiljön är ett verktyg för implementering av strategi samt experter på arbetsplatsutveckling som designar flexibla, användarorienterade arbetsmiljöer. De bästa arbetsmiljöerna förbättrar medarbetarupplevelsen, effektiviteten och innovationsförmågan samt sänker kostnaderna.

Optimerade arbetsmiljöer anpassar sig efter behoven

Arbetssätt och arbetskultur förändras nu snabbare än någonsin. Arbetsmiljön har blivit ett allt viktigare dynamiskt ledarskapsverktyg: genom arbetsmiljön kan man leda organisationen i den önskade förändringsriktningen. Livscykelmodellen är motsatsen till ett engångsprojekt – den hjälper till att bredda perspektivet så att fokus inte endast ligger på planeringsstadiet utan på en kontinuerlig utveckling av arbetsplatsen.

Inspirerande lässtunder!

Läs Framtidens arbetsmiljö-white paper.

I detta white paper behandlas bland annat den optimala arbetsmiljön, hur data och mätning stöttar utvecklingsarbetet, hur arbetsplatsen kan fungera som ett ledarskapsverktyg och vilka fördelar livscykelmodellen ger företaget.

Bekanta dig med våra senaste bloggartiklar

Våra bloggare är Kati Tammilehto, COO PwC Finland, Eeva Terävä, Head of Workplace Development, Martela och Mikko Mäkelä, VP Innovation to market, Martela.

Förändringsledning på olika våglängder

Diskussionen om aktivitetsbaserade kontor går het just nu. I mitt arbete som konsult inom arbetsmiljöförändring påträffar jag ständigt baksidan till hypen, det vill säga rädslan att man mitt..
Läs mer »

Utveckling av kontorslokaler är en kontinuerlig process

Beslut gällande arbetsmiljön ska göras med utgångspunkt i verksamheten. När lokalerna förändras i enlighet med verksamhetens föränderliga behov, så sker...
Läs mer »

Medarbetarnas välbefinnande är bara halva lösningen

Traditionellt sett tänker man på arbetsplatsen som en plats där man arbetar, men medarbetarnas trivsel och välbefinnande blir allt viktigare värden...
Läs mer »

Kontakt

Vill du veta mer om utveckling av arbetsmiljö och -kultur och diskutera med våra experter? Lämna dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.