Share
hero
one-column
‍ 
one-column-2

Inspirationsfrukost: Naturen som inspiration vid inredning av arbetsplatser

Tänk på var du befinner dig när du fungerar som bäst, i en miljö där du är inspirerad, harmonisk och fylld av energi. Finns där grönska, behaglig luft, porlande vatten och harmoniskt ljus?

Biofilia är människans medfödda inre längtan efter kontakt med natur, djur och växter. Denna kontakt är oumbärlig för mentalt, fysiskt och själsligt välbefinnande. Biophilic Design är ett sätt att möta upp till det behovet.

Detta gör vi genom att vi inreder med naturens element som skapar positiva effekter för människors livskraft och motivation. Samtidigt som vi förstärker företags image och varumärke. Under frukosten berättar vi om mekanismerna bakom detta fenomen, och om hur naturliga element och levande inredning kan påverka oss. Vi visar även några inredningsprojekt där vi i samarbete med inredare och arkitekter har lyckats implementera våra idéer i en biofilisk anda.
 

Otsikko

Föreläsare

Ola Åhlander
Kreativ projektledare inom levande design, med akvarier och växtinredning som huvudsakliga verktyg. Har ett livslångt intresse för natur och biologi och har arbetat yrkesmässigt med akvarium och växter i över 20 år. Fascineras av hur mycket vi som biologiska varelser undermedvetet påverkas av levande natur och djurliv.

Soili Salo
Soili är växtinredare på NGD Nordic Green Design och Akvarieleasing. Hon har tillsammans med inredare och arkitekter varit med och skapat gröna koncept genom designlösningar till företag och offentliga miljöer sedan 80-talet. Från skräddarsydda, trendiga växt och akvaristiska designkoncept till hållbara klassiska gröna inredningar. Inte sällan också tillvaratagande och återbrukande av befintligt inredningsmaterial. Växtmiljöer såsom golvväxter, stora fasta planteringar, hängande växtglober, vinterträdgårdar, växtväggar och växtmöbler. Genom fokus och hänsyn till mötet mellan människans drivkraft, funktion och design, så har hon lyckats implementera Biophilic Design i sina koncept.

 

three-column
sectional-1
sectional-2

Hålltider och plats

När: 17 maj 2018
Vart: Hos Martela på Torsgatan 13 i Stockholm

Frukosten står uppdukad från klockan 7.45
Seminariet startar kl 8.15 och pågår fram till klockan 9.15.
Efter seminariet finns möjlighet för en rundtur i Martelas kontor.








 
sectional-3
sectional-4

Anmäl dig redan idag!

ContactUs